Wat doe ik op dit moment?

Vanwege de coronacrisis en de sluiting van de bioscopen verschijnen Preview en Holland Film Nieuws voorlopig niet. Gelukkig hoef ik niet stil te zitten. Op dit moment rond ik een nieuwe vertaling af voor Luitingh-Sijthoff (het tweede deel van Anthony Ryan’s fantasy-cyclus De Zeven Zwaarden) en ik werk aan meerdere nieuwe boeken!

Mijn eerste horrorroman Halsoverkop is klaar en ligt bij de uitgever ter beoordeling. Het is een giallo-achtig serial killer-mysterie dat zich afspeelt in Amsterdam. Twee gruwelijke moorden op jonge vrouwen… Een maniak op een helse bakbromfiets… Een derde, bizarre moord in de foyer van EYE filmmuseum… Verborgen occulte symbolen in een studentenhuis… Susanna Sciotti is filmoperateur en de verlegen dochter van een Italiaanse immigrant. Ze heeft geen idee waarom de moordenaar het op haar voorzien heeft, maar moet rennen voor haar leven…

En, geloof het of niet, de prequel is ook al in de maak! Ook dat verhaal speelt zich in Mokum af, maar dan in 1946. Ik ben ongeveer halverwege (45.000 woorden) en het belooft een krankzinnig avontuur te worden, vol bovennatuurlijke horror, religieuze fanaten en nazi’s.

Daarnaast ben ik heel ver met een meer persoonlijk, non-fictie boekje, getiteld Abraham & Profilti. Mijn grootvader Abraham de Voogd was tussen 1928 en 1934 directeur van een Haags filmbedrijfje, de NV Profilti. Het wordt een boekje van ongeveer honderd bladzijden met veel mooi beeldmateriaal, dat niet alleen voor mijn familieleden maar ook voor geïnteresseerden in onze vroegste filmgeschiedenis interessant zou moeten zijn. De eerste versie is klaar, maar ik heb nog wel wat poetswerk en details die ik moet naslaan in de archieven  van Eye en Beeld en Geluid.

Welke van deze als eerste de drukpersen haalt? Geen idee, maar ik houd je op de hoogte!

Comments are closed here.