Tot de laatste akte!

Tot de laatste akte!, het prachtig vormgeven koffietafelboek dat ik in opdracht van het Geoffrey Donaldson Instituut schreef, is nu te koop! 19 particuliere filmverzamelaars en hun sterke verhalen.

Fotografe Marjolein Ansink en filmjournalist Barend de Voogd voeren u in Tot de laatste akte! mee naar een wereld die heel lang verborgen is gebleven. Negentien particuliere filmverzamelaars in Nederland – van Rijswijk tot Geldrop en van Alphen aan de Rijn tot Leeuwarden – openen voor het eerst de deuren tot hun collectie. In hun garages, kelders of zorgvuldig gekoelde ruimtes vinden we honderden filmblikken. Schatgraven voor iedere cinefiel: Laurel & Hardy, animatiefilmpjes, Polygoonjournaals, musicals in oogverblindend Technicolor, maar ook moderne kaskrakers…

De verzamelaars heten u natuurlijk ook welkom in hun prachtige privébioscoopjes, verborgen op de tweede etage van een gewoon rijtjeshuis, op zolder of achter in de tuin. Neem plaats op het rode pluche, wacht tot het gordijn openschuift en geniet van de oude projector- en geluidstechniek, de verrassende filmvondsten en de vele sterke verhalen over beruchte handelaren, bijzondere filmprints en de roerige levens van de verzamelaars zelf.

Fotografe Marjolein Ansink maakte de portretfoto’s van de verzamelaars. Filmjournalist Barend de Voogd schreef mooie interviewportretten en maakt, aan de hand van persoonlijke collecties en herinneringen, een unieke hink-stap-sprong door meer dan honderd jaar (Nederlandse) filmgeschiedenis.

Trots! Het is een prachtige gebonden boek (hard cover en leeslint!) geworden. Tot de laatste akte! 19 filmverzamelaars en hun sterke verhalen! werd  gepresenteerd ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling van 9 december 2017 tot en met 31 maart 2018 in het Geoffrey Donaldson Institute (GDI)

Tot de laatste akte! (hardcover, 230 pagina’s, leeslint) bestellen? Dat kan door overmaking van €33,90 (€29,90 + verzending) op IBAN: NL28 RABO 0188 9547 75 t.n.v. Geoffrey Donaldson Instituut, Noord-Scharwoude o.v.v. ‘Tot de laatste akte!’ en uw adres.

Comments are closed here.