Ik ga op vakantie…

Het festival loop bijna ten einde. BLOGGER BAREND verheugt zich alvast op een rustige vakantie aan het meer.

Ik weet eindelijk waar ik dit jaar op vakantie ga! Geen musea of stranden voor mij. Hup! De frisse lucht in. Ik dacht eens de kristal heldere lucht op te zoeken in de bossen bij Camp NoBeBoSco of aan de oever van het North Spectacle Lake.

Geraden? Dit zijn de locaties waar Friday the 13th I en II zijn opgenomen. Ik wilde misschien ook nog een nachtje spenderen bij  Lake Luzerne waar ze Sleepaway Camp hebben gefilmd en natuurlijk gedag zeggen aan de Creature from the Black Lagoon in Big Bear Lake, California.

Buntzen Lake in Canada mag op mijn rondreis niet ontbreken, want daar hebben ze zowel Lake Pacid als de doodenge televisiefilm It en Freddy v/s Jason opgenomen! Leuk zo’n merentocht, en je komt nog eens ergens. Dit meer sla ik maar even over, aangezien ik gister de gelijknamige film nauwelijks ben doorgekomen zonder mijn ondergoed te bevuilen.

Misschien moet ik het dit jaar dichter bij huis zoeken. Waarom niet hier op vakantie gaan?

Dit is Blackpark Lake in Iver Heath, Buckinghamshire, Engeland. Hier werd tussen 29 juli en 10 september 2007 Eden Lake opgenomen. Een praktische locatiekeuze, want als u in google maps een beetje uitzoomt ziet u rechtsboven de beroemde Pinewood studio’s liggen, waar ze de interieurshots hebben geschoten. Britse horrorfilms als The Curse of Frankenstein (1957), The Brides of Dracula (1960) en Blood on Satans Claw (1971) werden ook bij Black Park Lake opgenomen. Net als de James Bond-film Goldfinger (1964) trouwens.

Ik ben er dus uit. Dit moet wel de ultieme vakantiebestemming zijn! De plek waar de oude Hammer House of Horror gezellig pootje baadt met de nieuwe golf aan Britse horrorfilms.

Alleen: durf ik langs ‘Eden Lake’ wel mijn tentje op te slaan?

Gepubliceerd op 25 april 2009. Deze en meer blogs op de website van het Imagine Film Festival

Comments are closed here.