Eervolle vermelding!

Tot de laatste akte! – het boek over de particuliere verzamelaars van 35mm-film in Nederland dat ik in opdracht van het Geoffrey Donaldson Instituut schreef – kreeg tijdens de uitreiking van de Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie 2018 een eervolle vermelding!

Het was voor het eerst dat de jury van de Louis Hartlooper Prijs  zo’n eervolle vermelding deed. Nouchka van Brakels Scènes uit mijn eigen draaiboek won de prijs, maar Tot de laatste akte! kreeg tijdens de uitreiking op 28 september dus ook een officieel blijken van waardering.

Het juryrapport: “De jury is van mening dat er naast de Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie dit jaar ook aanleiding is voor een eervolle vermelding. Het gaat om ‘Tot de laatste akte! 19 filmverzamelaars en hun sterke verhalen’ door Barend de Voogd. De liefde van de verzamelaar voor film op celluloid, doen je verlangen naar avonden waar een ratelende projector te horen is. Daarom roept de jury bioscopen, die nog beschikken over goede 35 mm projectoren, op om avonden te organiseren, waar deze verzamelaars hun passie en liefde voor hun bijzondere films kunnen delen met het publiek.”

Ben heel blij. Prima oproep ook. Laat de bioscopen zich maar melden!

Tot de laatste akte! (hardcover, 230 pagina’s, leeslint) bestellen? Dat kan kan ook nog steeds door overmaking van €33,90 (€29,90 + verzending) op IBAN: NL28 RABO 0188 9547 75 t.n.v. Geoffrey Donaldson Instituut, Noord-Scharwoude o.v.v. ‘Tot de laatste akte!’ en uw adres.

Comments are closed here.